Erori afisare la editarea campului "Observatii" din factura.

Started by Sebastian, Oct 16, 2024, 08:59 AM

Previous topic - Next topic

Sebastian

Am trecut de la versiunea 1.8.9.1 la versiunea 1.9.1 (in Ubuntu 22.04).

Am observat urmatorul bug:

Pentru generarea facturilor am cateva texte predefinite pentru campul "Observatii".

Inserez unul dintre texte si daca doresc sa il modific, uneori apar erori de afisare. Cand adaug text undeva mai la inceput, textul de dupa ar trebui sa se deplaseze spre dreapta. Uneori apare o problema de afisaj si o parte din textul de dupa dispare (pana acum pe al doilea rand din campul "Observatii" apare problema).

Problema se remediaza daca fortez un refresh al textului afisat facand scroll vertical in frame-ul din dreapta (zona in care se afiseaza factura curenta) pana dispare campul "Observatii", dupa care fac scroll inapoi sa reapara).

Chestia asta nu se intampla in versiunile precedente.

Serghei

Nu sunt foarte sigur ca asta poate fi rezolvat de noi.

Problemele de tipul ăsta au inceput să apară când distro-urile au inceput să migreze spre Wayland și au început să neglijeze suportul pentru X11. Dacă rulați gnome-shell cu X11 în loc de Wayland se mai manifestă bug-ul?

Avem în plan să portăm IceFact pe wxWidgets, ca să avem suport nativ pentru Wayland si MacOS, dar IceFact este un program imens, o să ne ia ani de zile până să reușim o migrare completă.

Sebastian

X11 folosesc, nu Wayland.

Si cum spuneam, nu am intalnit niciodata problema asta in versiunile precedente IceFact (de vreo 10 ani folosesc IceFact in Ubuntu/Linux).

Serghei

Noi în firma folosim Linux peste tot, nu am remarcat și nu am putut să reproducem defectul. Puteți să postați o filmare cu modul în care se manifestă?

Sebastian

Nu am video, dar poate ajuta niste screenshot-uri.

Primul e textul initial, introdus din nomenclator:

Apoi incep sa adaug (inserez) text. Al doilea rand e static. Ar trebui sa se deplaseze spre dreapta, pe masura ce adaug text pe primul rand. Cuvintele de pe primul rand de dupa textul inserat ar trebui sa treaca succesiv pe randul urmator, dar in loc de asta dispar:

Dupa ce fortez un refresh al campului "Observatii" (facand scroll vertical) se afiseaza corect, respectiv reapare textul lipsa: