eroare la deschiderea bazei de date

Started by Viorel66, Aug 13, 2025, 08:56 AM

Previous topic - Next topic

Viorel66

Salut!
am schimbat laptop-ul si am pastrat pe un hard extern baza de date de pe laptop-ul vechi. Initial a functionat dar acum imi da aceasta eroare...

Serghei

Buna ziua,

Nu prea mi-e clar cum ati pastrat baza de date pe un hard extern, trebuie sa furnizati mai multe detalii.

Viorel66

Computerul vechi a crapat :). Pur si simplu am luat SSD - ul, i-am pus adaptor si l-am transformat in hard extern. O vreme a mers aplicatia , bineinteles dupa ce conectam hardul extern. Am ICEFACT din 2013 si la un moment dat a raportat ca vrea sa faca o actualizare a bazei de date. Am dat OK si de atunci nu mai functioneaza. Acum raporteaza asa: 

Serghei

Pare să fie o confuzie la mijloc. Dvs initial ati spus ca ati pus pe hdd-ul extern baza de date, acum ati postat o imagine care pare sa arate o eroare pentru ca incercati sa accesati un shortcut incorect.

Ideea este ca locatia programului nu are nicio legatura cu locatia bazei de date. Programul se instaleaza in C:\Program Files\IceSoft, iar baza de date se instaleaza in C:\Users\nume_utilizator\icefact.db. Nu prea mi-e clar ce anume aveti pe hdd-ul extern.

Viorel66

OK. Pana la urma am incercat sa instalez din nou ICEFACT, fara a mai utiliza SSD vechi. Nici asa nu merge. NIci daca scot SSD-ul vechi nu merge..

Serghei

Ce anume merge, ce eroare primiti?