Eroare la intrarea in program

Started by calinpopovici, Jan 11, 2023, 04:03 PM

Previous topic - Next topic

calinpopovici

Buna ziua,

Uneori la intrarea in program promesc eroarea: FxThread::start:thread still attached.
Cum as putea rezolva sa nu mai apara? care este cauza?

Multumesc
Calin

Serghei

Văd că nu vi s-a mai actualizat cursul valutar din decembrie, posibil să fie ceva legat de asta. Actualizați programul.

calinpopovici

Ok, am facut actualizare. Vedem acum, anunta daca mai apare
Multumesc!

Iul

#3
buna.
Cred ca s-a facut o greseala undeva:
Am folosit softul 1.5.3.3. dupa care am vazut o veriune noua 1.8.5. am descarcato si facut facturi.
dupa care sa export facturile sa le trimit manual catre anaf. Nu imi permite ca nu mai am licenta. Pe site, in intelegerea contractuala dupa licenta (expirata) pot folosi softul gratuit si pot exporta fisiere XML. In realitate nu se poate folosi cu noua versiune.
Am incercat sa ma introrc la versiunea veche si imi da eroare cum ca exista deja o versiune mai noua decat cea instalata. In acest moment nu mai pot folosi softul sub nici o forma. Cum rezolvam situatia?
Astept raspuns.

Serghei

#4
Buna ziua,

Înțelegerea contractuală este că beneficiați de actualizări gratuite timp de un an. Dacă versiunea 1.8.5 a fost lansată DUPĂ ce v-a expirat licența înseamnă că nu mai aveți dreptul de utilizare pentru această versiune.

De altfel, este și logic așa, pentru că altfel ar trebui să muncim gratis pănă la bătrânețe să scoatem noi versiuni, corect?

Pentru a reveni la versiunea anterioară, IceFact când s-a actualizat v-a intrebat dacă doriți o copie de siguranță a bazei de date, care pastrează intacte datele create cu 1.5.3.3.

Pașii pentru revenire sunt așa:

1) Dezinstalați versiunea 1.8.5
2) Intrați in C:\Users\userul_dvs\icefact.db și ștergeți baza de date curentă. Atenție! Asigurați-vă că dețineți un backup valid, altfel riscați să pierdeți datele.
3) Instalați o versiune oarecare care se încadrează în licența dvs. Aici aveți un istoric detaliat al versiunilor: https://icesoft.ro/efactura
4) Intrați în IceFact -> Unelte -> Restore și restaurați backup-ul realizat când ați făcut trecerea de la 1.5.3.3 la 1.8.5

Iul

multumesc pentru raspuns.
Eu nu zic sa munciti gratuit pentru mine, dar am avut o intelegere contractuala ca daca cumpar licenta voi putea folosi gratuit softul si daca expira licenta. Acest lucru asa s-a intamplat conform intelegerii...
La momentul update sau rulare pe un alt calculator fara licenta (deci in afara intelegerii contractuale), se specifica ca softul va emite XML in formatul gratuit. Aici apare nedumerirea mea eu am o fosta licenta (expirata) iar cineva care nu a platit niciodata va putea folosi la zi programul.
incerc sa atasez o poza (print screen) ca exeplu.
astept raspuns.

Iul

de asemenea, conform intelegerii eu nu as avea voie sa tirmit la anaf XML-uri decat daca am ultima versiune de soft. Ori ziceti ca imi oferiti un soft care il pot folosi chiar daca expira licenta... si defapt acest lucru imi este ingradit... Sunt suparat caci o parte din probleme conform contractului au ramas in aer (nu au fost rezolvate in perioada contractuala), ca nu pot fi rezolvate in acel moment, acum a exirat contractul si eu tot nu pot folosi acele artificii.
Astept raspuns ...

Serghei

Atenție, acolo se vorbește de XML la modul de general (de exemplu pentru SAGA), nu de formatul compatibil eFactura, care este specificat explicit mai jos.

Un utilizator fără licență nu are posibilitatea de a exporta în format XML/UBL.

Serghei

Quote from: Iul on Jun 28, 2024, 12:04 AMde asemenea, conform intelegerii eu nu as avea voie sa tirmit la anaf XML-uri decat daca am ultima versiune de soft. Ori ziceti ca imi oferiti un soft care il pot folosi chiar daca expira licenta... si defapt acest lucru imi este ingradit... Sunt suparat caci o parte din probleme conform contractului au ramas in aer (nu au fost rezolvate in perioada contractuala), ca nu pot fi rezolvate in acel moment, acum a exirat contractul si eu tot nu pot folosi acele artificii.
Astept raspuns ...

Păi ce vă oprește să folosiți o versiune acoperită de licența dvs? Doar v-am explicat cum procedați ca să vă întoarceți la o versiune anterioară.

Citiți și informațiile prezentate în pagina de termeni și condiții, secțiunea "Valabilitatea licenței".

Legat de problemele pe care le-ați avut... nu am idee despre ce este vorba, vă putem ajuta doar dacă ne cereți ajutorul.

Iul

am inteles, si scrie foarte clar, nu este nici o informatie noua diferita fata de ceea ce stiam eu.
Eu vorbesc de stiatuatia XML-urilor care se trimit la ANAF manual, nu de factura trimisa direct prin program catre ANAF. Sunt 2 situatii diferite care sunt explicate prin acea fotografie in mesajul de mai sus. Eu cer o explicatie la:
#1 de ce sunt limitat la utilizarea functiei export XML daca in print screen se spune ca este functie disponibila (in trecut asa a fost).
#2 acel print scrren spune ca XML-ul este si grqatuit si cu plata. Explicati-mi  cum pot folosi acel XML cu licenta gratuita.
#3 nu spune nicaieri in scris ca functia XML este limitata sau nu este disponibila la varianta gratuita.

Serghei

Cred că faceți o confuzie în ceea ce privește termenul "XML".

Din punct de vedere tehnic, XML este o denumire generică pentru orice fișier care utilizează un soi de limbaj numit Extensible Markup Language. Cu ajutorul acestui limbaj se pot inventa diverse formate, pentru diverse scopuri.

De exemplu, SAGA foloseste un format proprietar de XML care este înțeles doar de aplicația lor. Acest XML poate fi exportat de IceFact și în versiunea gratuită (în limita a 99 facturi), pentru a fi importat în SAGA.

eFactura folosește un format de XML numit UBL (Universal Business Language), iar acesta este disponibil doar în versiunea licențiată. Este un format incredibil de complex, a presupus și presupune în continuare multă muncă înalt calificată întreținerea lui, din acest motiv nu-l putem oferi și in versiunea gratuită.

XML-ul pentru SAGA nu poate încărcat la ANAF, pentru că nu este conform standardelor cerute de ANAF.

Sper că am fost suficient de clar de data asta.

Iul

oky, se intelge ceva mai clar acum.

Multumesc.