Eroare trimitere factura

Started by gpsro, Today at 12:35 PM

Previous topic - Next topic

gpsro

Buna ziua,

Am boservat astazi ca nu mai pot trimite facturile pe email .

Mesajul de eroare : " iceemail::sent() ssl per certificate or ssh remote key was not ok"

Atasez mai jos screen shot .

Versiunea icefact:  1.9.6  , sistem operare ubuntu desktop .

Inainte de a posta aici am incercat urmatoarele :

Am verificat conexiuna la internet , viteza e buna si pot accesa orice website , google , youtube , etc .

Am incercat sa trimit si de pe alt desktop cu ubuntu unde am instalat aceeasi versiune de icefact .

Am schimbat in setarile pentru email providerul de email ( pentru a putea folosi alta adresa de email pentru trimiterea email-urilor ) .

Am trimis facturile si catre alte adrese de email ( nu doar catre una ) .

Dupa toate incercarile tot am aceeasi eroare : " iceemail::sent() ssl per certificate or ssh remote key was not ok" .

Ultima data cand am trimis cu succes factura pe email a fost 18.08.2025 , astazi santem in 21.08.2025 .

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac sa rezolv problema trimiterii facturii pe email .

Cu Stima,

Serghei

Buna ziua,

Nu ati specificat ce serviciu de email utilizati.

gpsro

Folosesc mail-ul firmei de tip office@numedomeniu.ro .

Mail-ul firmei functioneaza in webmail si client de mail pe telefon , merge si la trimis si la primit .

Am incercat trimit si cu adrese de gmail si yahoo .

Toate incercarile au dat eroare indiferent de ce mail am folosit in icefact pentru trimitere .

Serghei

Ati incercat cu hostname smtp.gmail.com si da EXACT aceeasi eroare? As fi foarte surprins. Verificati la mail-ul firmei daca nu cumva a expirat certificatul SSL.

openssl s_client -starttls smtp -connect smtp.exemplu.ro:587 -servername smtp.exemplu.ro

gpsro

Acum pot trimite facturile , am refacut setarile ca atunci cand a functionat ultima data pe 18.08.2025 .

Certificatul ssl pentru website este valid incepand cu data de 27.07.2025 pana la 28.07.2026 .

Nu inteleg care a fost cauza , posibil ca providerul de hosting a facut ceva modificari si a durat pana sa se propage DNS-ul .

Multumesc pentru efortul dvs pentru a-mi raspunde .

Cu Stima,

Serghei

Aici vorbim de certificatul serverului SMTP, nu cel pentru website, sunt doua lucruri complet diferite. In fine, bine ca functioneaza.