Coloana cu numar chitanta la borderou facturi

Started by Octavian Pirvu, Jan 02, 2025, 10:03 AM

Previous topic - Next topic

Octavian Pirvu

Buna ziua,
Pentru mine, cel putin, este important sa fac legatura intre numarul facturii emise si numarul chitantei cu care a fost achitata. Ar fi util ca in borderoul de facturi sa fie o coloana cu numarul chitantei cu care a fost achitata. Pentru cele platite prin banca (card la POS sau OP), borderoul de facturi ar trebui sa afiseze o alta coloana in care sa preia datele de la Plata factura>Observatii unde utilizatorul inscrie manual un numar de referinta al platii din extrasul de cont.
De asemenea, in mod corespunzator, in borderoul de chitante ar trebui sa apara o coloana cu numarul facturii achitate de aceasta.
In acest fel se pot face legaturi intre factura si documentul ei de plata, legaturi foarte utile in contabilitate.
Multumesc mult pentru tot efortul pe care il faceti pentru dezvoltarea acestui program cu totul aparte.

Serghei

Buna ziua,

O să punem în To-Do sugestiile dvs.

Mulțumim pentru aprecieri.

Octavian Pirvu

Am revenit cu cateva informatii despre acest subiect.
Dupa ce am analizat un pic problema, constat ca nu este necesara crearea unei coloane cu numarul chitantei cu care s-a achitat factura (sau al facturii corespunzatoare unei chitante), ceea ce propuneam in postarea initiala deoarece se poate rezolva in felul urmator:
- se obtin in format xls cele doua borderouri (de facturi si chitante)
- cele doua foi de calcul pot fi in fisere separate sau in acelasi fisier ca foi separate
- intr-una dintre foi (borderoul de facturi sau borderoul de chitante, dupa nevoie), se importa datele corespunzatoare celeilalte foi folosind functia VLOOKUP (MS Excel sau LibreOffice Calc). Astfel se obtin pe acelasi rand atat numarul facturii cat si chitanta corespunzatoare impreuna cu data achitarii, suma etc.
Ramane valabila dorinta de a afisa pe o coloana campul de Obervatii de la Plati pentru a avea o referinta a platii facuta aprin banca cu factura respectiva.
Multumesc inca o data pentru tot efortul depus.