Modificare marime font folosit in aplicatia IceFact

Started by Sebastian, Oct 16, 2024, 08:49 AM

Previous topic - Next topic

Sebastian

Am instalat recent versiunea 1.9.1 de la 1.8.9.1 (in Ubuntu 22.04) si pe langa faptul ca apar mai multe campuri in program fata de versiunea precedenta (de exeplu "Referinte" la pagina de genrare facturi), fontul folosit in aplicatie are marime mai mare. Presupun ca pentru a-l face mai usor de citit pe monitoarele de rezolutie ridicata.

De asemenea, de exemplu in campul unde se afiseaza lista facturilor emise au aparut coloane noi. Si nu se pot selecta ce coloane doresc sa fie afisate (pentru a reduce latimea tabelului cu lista facturilor emise, eliminand coloane ce nu imi sunt strict necesare).

Efectul e ca pe ecranul meu (cu rezoultie de doar 1680x1050) nu se mai afiseaza inteligibil toate informatiile simultan, fiind nevoie sa redimensionez alternativ frame-urile stanga/dreapta, largind cand partea stanga (cea cu lista facturilor), cand partea dreapta (cea cu factura curenta). Mai trebuie sa fac si scroll orizontal acum.

Nu am gasit setare sa modific marimea fontului folosit in aplicatie. Ar fi necesara.

Serghei

În versiunile recente am făcut ca IceFact să respecte fonturile de sistem (dimensiune și tip).

Cunoaștem faptul că interfața devine din ce în ce mai încărcată și este dificil să împăcam și capra și varza. Pe de o parte se cer opțiuni noi, pe de altă parte nu mai avem unde să le înghesuim.

Am început să adagăm diverse setări care să ascundă informațiile nerelevante, de exemplu secțiunile cu referințele și instrumentul de plată pot fi dezactivate (ascunse).

Urmează să facem același lucru și cu alte chestii din GUI.

O să ținem cont și de ideea că ar trebui să poate fi posibilă ajustarea fonturilor direct din IceFact.