Date identificare incomplete cumparator in efactura

Started by oanapop, Jul 15, 2024, 10:42 AM

Previous topic - Next topic

oanapop

Buna ziua, am o problema cu efactura la un client, mi-a listat din spv factura transmisa de catre mine si nu ii apar datele lui complet, ma refer la Nr. oRC care nu apare deloc desi eu am rubrica completata, si in varianta listata din spv se vede ca este cod postal dar in rubrica  clientului in program nu am unde sa il completez. Oare cum se poate remedia situatia aceasta?, deoarece ma incurca si pe mine si pe client, el avand un sistem de invoice in care se preiau automat facturile din spv si ii intra la erori daca datele nu sunt complete  si implicit mi se amana si mie plata facturilor pana se remediaza situatia...:(

Serghei

Buna ziua,

În standardul eFactura nu este clar specificat unde să fie trecut J-ul, astfel că fiecare îl pune unde îl taie capul (unii nu îl pun deloc).

Noi am ales să punem J-ul în cbc:CompanyLegalForm, împreună cu capitalul social.

Codul poștal îl puteți pune direct în adresă, pentru că încercăm să păstram interfața cât mai simplă și evităm să o aglomerăm cu câmpuri mai puțin importante.

Serghei

EDIT: Nu am fost atent, dvs vă referiți la datele cumpărătorului. Da, aici J-ul nu este completat deloc, pentru că legislația este neclară și ezităm să punem câmpurile alandala.

oanapop

Da, exact la datele cumparatorului ma refeream, asta il incurca pe el defapt J-ul lipsa, codul postal o sa il completez la adresa dar cu J-ul ce fac? si eu  primesc facturi si cu J si fara dar pe mine nu ma incurca, dar ei avand un sistem de invoice care preia facturile automat le intra la erori si asta e o problema:( unde as putea completa j-ul oare sa le apara?

Serghei

Păi nu știm unde anume caută ei J-ul în XML, pentru ca standardul eFactura nu specifică unde anume ar trebui să fie J-ul.

M-am uitat la mai multe XML-uri emise de alți furnizori și este alandala, cum spuneam, unii nu-l trec deloc, alții îl trec unde de fapt un ordin al Ministerului Finanțelor sugerează că ar trebui să fie CIF-ul.

Presupun că ați putea să-l completați in observații, dar nu cred ca softul lor se uită acolo.

oanapop

Nu pot sa il trec la observatii pentru ca acolo trec un cod care sa desparta facturile pe centre de cost la ei . Normal ar trebui sa fie unde e j-ul sub cui sau langa sau eu stiu :) am observat  ca nu toata lumea are j , sunt facturi  emise de furnizori catre mine unde imi apare cui-ul de 2 ori in loc de j, am facturi care au j-ul, am facturi unde imi apare doar cui-ul , repet pentru mine nu e problema, dar am problema cu clientul care nu imi pune facturile la plata la termenul stabilit , as vrea o solutie daca e posibil, daca nu sorry :( dar o sa fiu nevoita sa schimb programul de facturare ceea ce nu imi prea doresc sincer:) Multumesc !:)

Serghei

Nu sunt foarte sigur cum aș putea să vă ajut, pentru că nu am idee unde anume se uită ei după J, nefiind standardizat.

Chiar dacă schimbați programul trebuie să căutați unul care să greșească în același fel cu softul lor, pentru a fi pe aceeași lungime de undă :)

Întrebați-i unde anume caută ei J-ul (ce tag din XML sau în ce BT) și vedem ce se poate face.

oanapop