Facturi emise de către furnizori

Started by viorelp, Jan 13, 2024, 01:43 AM

Previous topic - Next topic

viorelp

Buna ziua,

Mai interesează sa știu dacă există in icefact posibilitatea vizionării facturilor emise de către furnizori prin sistemul efactura. Daca nu exista, se are în vedere introducerea acestei opțiuni în aplicație? Cred că în viitor foarte multi utilizatori vor avea nevoie de acest lucru, deoarece corectitudinea și existența facturilor in SPV se va face de fiecare firma in parte, iar pentru firmele mici(fără departament de contabilitate), acest lucru se va  face intern de câteva persoane din firma.
Mulțumesc

lolek

Buna ziua,
Este bine ce sugerati, in stanga sus, in meniu cum apar, facturi trimise catre ANAF, sa apara si facturi primite de la ANAF, buton in dreapta de descarcare pdf, adica sa se faca automat dezarhivarea si transformarea .xml din arhiva in pdf, pt ca deja apar in spatiul virtual amestecate facturi primite si trimise, iar cei care lucreaza cu multe facturi o sa aibe probleme mari, pt ca la ANAF nu au o structura de fisiere separat foldere de trimise/primite, nici vorba de foldere pt luna, sau an....
Cu stima

macmac

#2
Extrem de utile ar fi:
- salvarea facturilor primite de la furnizori in SPV cu tot cu semnaturile ANAF in baza de date a IceFact; din ce am citit, cele primite vor fi accesibile doar pentru 60 de zile in SPV, deci salvarea locala e musai
- posibilitatea de conversie a lor in PDF; se poate folosi eventual convertorul ANAF offline rulat local ("Aplicație conversie XML in PDF pt toate facturile din folder - 23.11.2023" de la https://mfinante.gov.ro/web/efactura/informatii-tehnice), cel web e mai mult picat decat functional

P.S. Aceste functionalitati sunt oferite deja de alte programe de facturare, vedeti pe la cele web-based mai cunoscute. Din pacate va trebui probabil sa migram de la IceFact catre altceva daca nu vom putea sa procesam din programul de facturare si facturile primite in SPV.

Serghei

La modulul de descărcări se lucrează deja (este aproape finalizat) și va fi exact cum visează toată lumea. În stânga lista de facturi primite/trimise (exact cum este acum la facturare), iar cănd dai click pe factura va apărea un preview al ei. Zip-urile primite de la ANAF vor fi automat salvate în baza de date, se va putea printa, exporta etc.

Serghei

#4
Pentru aventurieri nerăbdători, am publicat o versiune beta care poate accesa facurile din SPV (primite si transmise). Este departe de a fi completă, cu multe bug-uri și lipsuri, dar pentru că este atâta nerabdare pe subiectul ăsta am decis să-l fac public acum, în forma asta.

Versiunea beta poate fi descărcată de aici: https://icesoft.ro/beta

Ce știe să facă:
1) Aduce de pe serverul ANAF mesajele primite/trimise în ultimele 60 de zile
2) Când dai click pe mesaj îți downloadează mesajul și randează un preview
3) Poate să exporte mesajul în format PDF
4) Mesajul este stocat în baza date; veți observa că la o a doua accesare mesajul este afișat mult mai rapid (pentru că este deja descărcat local)

Ce ar mai fi de făcut:

1) N-ar fi rau să poate fi mări/micșorat preview-ul
2) Diverse filtrări, căutări și ordonari prin listă
3) Afișarea din cache baza de date a mesajelor mai vechi de 60 de zile
4) Userul să poată salva zip-ul cu factura pe harddisk, dacă dorește asta
5) Mesajele care conțin erori momentan nu sunt afișate corect (sau mai degrabă, în niciun fel)
6) Etc, etc. Sugestiile sunt binevenite.